سی و یکمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران وهفدهمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک ایران به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
کنفرانس سالیانه اپتیک و فوتونیک ایران مورخ ۱۷ و ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران و در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.
![](./files/iustnews/images/1403/2(78).JPG)
در این کنفرانس، ابتدا دکتر یونسیان (رئیس دانشگاه) ضمن خیرمقدم و تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر گفت: باعث افتخار دانشگاه علم و صنعت ایران است که میزبان این کنفرانس مهم است و گفت: حوزه علوم پایه، نقش مهمی در توسعه جوامع بشری داشته و در کل تاریخ، دانشگاهها بیشتر در نقش اولیه تعلیم، آموزش و تربیت دانشمندان بودهاند و بعد از آن بخش مهم دیگری برای دانشگاهها تعریف شده که نقش حل مسائل جامعه است. وی افزود: نقش مهم دیگری که به بحث تحول در جوامع بشری مرتبط است، بر عهده علوم پایه میباشد مثل بحث لیزر، نانو و موادنانو فناوری و .....که عمدتا زایده علوم پایه است و همه اینها منشا تحول بشری هستند.
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: علوم پایه دانشگاه علم و صنعت ایران در آخرین رتبه بندی تایمز رتبه اول را کسب نموده و جایگاه ویژهای دارد. همچنین در حوزه اپتیک و فوتونیک نیز افراد شاخصی دارد و این رشته یکی از رشتههای کاربردی است.
دکتر یونسیان در پایان، از انجمن اپتیک و فوتونیک و عوامل برگزار کننده و کسانی که از این کنفرانس حمایت کردند، تشکر و قدردانی نمود.
![](./files/iustnews/images/1403/3(76).JPG)
در ادامه افتتاحیه این کنفرانس، دکتر حسین ثقفیفر (رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک)، ضمن خیر مقدم و گرامیداشت یاد و خاطره دو عضو درگذشته این انجمن (دکتر ملکفر و دکتر قزل ایاغ) گفت: کنفرانس اپتیک و فوتونیک به صورت سالانه در دانشگاههای کشور برگزار میشود. وی افزود: هر ساله تعداد زیادی از محققان، متخصصان و صاحبنظران در زمینههای مربوطه دعوت میشوند تا مقالههای پژوهشی خود را که حاوی یافتههای نو در زمینههای موضوعی کنفرانس است، از طریق وب سایت کنفرانس ارسال کنند.
رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران ادامه داد: آشنایی متخصصان و پژوهشگران دانشگاهی و مراکز پژوهشی و صنعتی کشور با فعالیت یکدیگر، مبادله اطلاعات و ایجاد ارتباط بین صنعتگران و پژوهشگران، آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در زمینههای گوناگون اپتیک و فوتونیک در کشور و تشکیل میزگردهای تخصصی از اهداف این کنفرانس است.
دکتر ثقفیفر با بیان اینکه از میان مقالات ارسالی به کنفرانس، تعداد ۹۰ مقاله به صورت شفاهی و ۲۱۰ مقاله پوستری در دبیرخانه کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران پذیرفته شده است، گفت: از پوستر برتر در اختتامیه تقدیر خواهد شد. وی در پایان از همکاری دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت ایران در برگزاری این کنفرانس تشکر و قدردانی نمود.
![](./files/iustnews/images/1403/4(65).JPG)
در ادامه، دکتر عزالدین مهاجرانی (عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی) در مورد سوابق کاری خود در این حوزه توضیح داد.
پایانبخش این مراسم، تقدیر از دکتر عزالدین مهاجرانی (عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی) به عنوان پیشکسوت این حوزه بود.
![](./files/iustnews/images/1403/6(33).JPG)
|